Conference room software maakt het mogelijk dat je team, waar ze zich ook mogen bevinden toch bij elkaar kan komen. De oplossing hiervoor is het videobellen. Ook zijn veel bedrijven op zoek naar software om bijvoorbeeld videomeetings mogelijk te maken. Hier krijg je enkele tips die je kan gebruiken voor conference room software.

Je zou gebruik kunnen maken van de volgende conference room software:

Zoom

Deze conference room software kan gezien worden als een echte business tool en kan gebruikt worden om te videobellen met verschillende medewerkers tegelijk. Zoom heeft ook heel goede video en geluid functies. Je kan met zoom zelfs met 1000 mensen tegelijk videobellen en daarnaast kunnen ruim 10.000 mensen meekijken en meeluisteren. Je moet er wel rekening mee houden dat de basis versie van zoom gratis is. Met de gratis versie van zoom kan je wel maar met 100 mensen tegelijk bellen. Een klein minpuntje is wel dat je maar 40 minuten kan beeldbellen. Dit komt wel goed uit voor collega’s die snel en effectief willen brainstormen. Kort en krachtig. Zo je langer en met meer collega’s willen vergaderen dan zal wel een klein bedrag moeten betalen per maand en per persoon.

Microsoft Teams

Microsoft Teams is ook een heel goede conference room software en kan vergeleken worden met Slack. Met de conference room software Microsoft Teams kan je makkelijk chatten, kan je vergaderen en kan je ook verschillende bestanden met elkaar delen. Het verschil met Slack is dat je met Microsoft Teams ook kan videobellen. Met een klik kan je een groeps-chat omzetten in een videogesprek.

Houseparty

Houseparty is ook een bekende conference room software. Met Houseparty kan je maximaal met acht personen tegelijk videobellen. Je kan iemand makkelijk uitnodigen om mee te doen aan het gesprek via een link, een 06 nummer of gewoon de gebruikersnaam. Wat je wel moet weten dat wanneer iemand je gebruikersnaam weet kan inbreken in je Houseparty. Wanneer iedereen kan in en uitstappen in het gesprek kan het best wel lastig zijn om een serieuze vergadering te houden. Wat je wel kan doen is je party op slot zetten zodra het vol zit.